ветровит

ветровит
ветровѝт, , <-и>
прил ventòso, ventilàto

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • вентозен — (лат. ventosus) 1. ветровит 2. мед. што дуе, што предизвикува гасови во желудникот (за јадења) …   Macedonian dictionary

  • еолски — (грч. aiolos) ветровит, брз …   Macedonian dictionary

  • мразовит — прил. студен, леден, ветровит прил. влажен, мъглив …   Български синонимен речник

  • прохладен — прил. хладен, свеж, освежителен, ветровит, сенчест, ведър прил. ободрителен …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”